sobota, 22 stycznia 2011

Sałatka gyros

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, usmażyć na oleju (sporo oleju). Pod koniec dodać przyprawę "Gyros". Wystudzić. Cebulę pokroić w drobną kostkę, ogórki również pokroić w kostkę, paprykę i kapustę pekińską pokroić w cienkie paseczki. Przygotować sos: majonez wymieszać z ketchupem - każdą warstwę należy posmarować cienko sosem).

Wystudzoną pierś z kurczaka ułożyć na dnie szklanego naczynia. Następnie układać warstwami:

cebulę - małą ilość sosu - ogórek - sos - kukurydza bez zalewy - sos - papryka - sos - kapusta pekińska. Wierzch sałatki posmarować sosem i przystroić według własnego uznania.

Uwaga: Każdą warstwę posypać odrobiną przyprawy "Gyros" i posmarować cienko sosem.

PRODUKTY;

przyprawa "Gyros"
1 pierś z kurczaka
1 papryka czerwona
1 puszka kukurydzy bez zalewy
1 mała cebula
2 - 3 ogórki konserwowe
1/2 kapusty pekińskiej
sos: majonez, ketchup

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz