sobota, 22 stycznia 2011

Sałatka jarzynowa

Marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaka ugotować w łupinach. Ostudzić i obrać. Jajka ugotować na twardo i obrać. Następnie wszystkie składniki pokroić w kostkę. Wymieszać całość w dużej misce, dodać groszek zielony bez zalewy, sól i pieprz do smaku, musztardę i majonez. Sałatkę jarzynową dobrze wymieszać. Podawać najlepiej następnego dnia, wtedy składniki "przegryzą się"

PRODUKTY;
4 marchewki
2 pietruszki (korzeń)
1 duży ziemniak
1 mały seler
6 kiszonych ogórków
3 cebule
5 jajek ugotowanych na twardo
1 puszka groszku zielonego konserwowego (bez zalewy)
sól
pieprz
1 łyżka musztardy
6 łyżek majonezu (lub według smaku)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz