Autorem artykułu jest Grzesie777
Gulasz z polędwicy wieprzowej
Pyszny gulasz na każdą okazje . polecam więcej wspaniałych przepisów z mojej strony : http://kuchnia-swiata.blogspot.com/. PS . Staram się cały czas odkrywać nowe smaki pomóżcie mi i odwiedzajcię.
SKŁADNIKI:- Pół kg.polędwicy wieprzowej
- 3 średnie cebule
- 30 dag. pieczarek
- olej lub masło klarowane
- 2 szklanki bulionu
- 6łyzek koncentratu pomidorowego
- sól
- pieprz
- papryka słodka
- pół pęczka natki pietruszki
- śmietana
- 4 łyzki maki
- Na marynatę
- pół szklanki oliwy z oliwek
- vegeta
- pieprz
- słodka papryka
- 2 listki laurowe
PRZYGOTOWANIE:Polędwice umyć, osuszyć, pokroić na plasterki i włożyć na 2-3 godziny do marynaty. Obrać cebulę pokroić w półpiórka, podsmażyć na oleju lub maśle dodać obrane i pokrojone w plasterki pieczarki,na koniec jak woda odparuje dodać umytą, pokrojoną w paski paprykę ,przyprawić odrobina vegety i słodkiej papryki, odstawić na bok. Polędwiczki wyjąć z lodówki i obtoczyć w mące i podsmazyc na rumiano na oleju lub maśle, dolać bulion, pół szklanki wina i koncentrat pomidorowy, dusić około 10 minut w głębokim rondlu, następnie dodać podsmażona cebulę z pieczarkami i papryką dusić jeszcze z 10 minut ,dosmaczyć solą, pieprzem i papryką słodką. Na koniec posypać natką pietruszki. Można zaprawić śmietaną. SMACZNEGO!
http://kuchnia-swiata.blogspot.com/
---
Artykuł pochodzi z serwisu
Publikuj.org.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz